Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

Στιγμή ή και παραπάνω?!

“...Αυτό που ίσως πρώτα απ' όλα θα πρέπει να σου πω: ότι οι μέρες εξακολουθούν να περνούν, η Δευτέρα να διαδέχεται την Κυριακή, η Τρίτη τη Δευτέρα. Τις θυμάσαι τις μέρες; Την Τρίτη ακολουθεί η Τετάρτη και την Τετάρτη η Πέμπτη. Υποθέτω ότι θα σου φαίνονται τώρα ακόμα πιο ασήμαντες αυτές οι ονομασίες. ...”*


Έτσι τελείωνε το γράμμα της. Έτσι σκεφτόταν διαρκώς εκείνες τις μέρες. Από όταν θυμάται τον εαυτό της ζούσε τις μέρες σαν σε σελίδες ημερολογίου. Όταν πέρναγε μια μέρα ήταν σαν να γυρίζει και η σελίδα στο ημερολόγιο. Ύστερα σκεφτόταν τι είναι όλα εκείνα που μας μπλέκουν και χάνουμε το νόημα, την ουσία ... γιατί δεν είναι ευ ζην αυτό, αυτό είναι ευθανασία...** Ξεχνάμε. Δίνουμε αλλού βάση. Όμως πάντα σε όλους μας, είχε καταλάβει, ότι έρχονται στιγμές που μπορούμε να δούμε καθαρά. Είναι στιγμές. Μικρές στιγμές και τίποτ' άλλο...*** Μετά πάααλι χανόμαστε. Πιστεύει ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο, όλα γίνονται για καλό και ότι μέσα από τον πόνο μας, ή τον πόνο των άλλων μαθαίνουμε.


Αν ήξερες ότι θα πεθάνεις σήμερα, θα άλλαζες;**** Άλλο τραγούδι που ξεκινάει σκέψεις. Αυτό το τραγούδι έπαιζε κι όταν μαζεύτηκαν για καφέ στο σπίτι της.*Παράγραφος απ το βιβλίο “Κι εγώ θα σε ξεχνάω κάθε μέρα”, Βασίλης Αλεξάκης, εκδ. Εξαντας.

Σελ.15

**“Εμένα με συμφέρει”, στίχοι:Λίνα Νικολακοπούλου, μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης

Πρώτη εκτέλεση: Δήμητρα Γαλάνη
Από το άλμπουμ "Ανάσα, η τέχνη της καρδιάς", 1996

***”Θέλω ν αλλάξεις το εισιτήριο”, στίχοι - μουσική Κώστας Λειβαδάς.

Πρώτη εκτέλεση: Ελένη Τσαλιγοπούλου

Από το άλμπουμ “Κάθε τέλος κι αρχή”, 2005

****”Change” Tracy Chapman


Το θέμα ήταν να ξεκινήσω μια ιστορία με αφετηρία ένα κομμάτι από τη 15η σελίδα, από όποιο βιβλίο βρω. Τη συνέχεια θα κάνει....Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

For ματ

Ένα μεσημέρι στου λαπτοπ μου τα μέρη έκανα μια αναζήτηση στο γοογλε! Δεν ήταν η πρώτη φορά. Κάθε μέρα ψάχνω άπειρα πράγματα για διαφορετικούς λόγους. Πατώ να δω ένα αποτέλεσμα και τσουπππππ πρόβλημα: αργεί πολύ και όταν ανοίξει τη σελίδα βγάζει άλλο σάητ. Βγάζει πορνοσάητ.

Οκ, λέω θα σβήσω το ιστορικό και τα κούκιζ.. πού είναι.. έσβησα ό,τι μπορούσα...
Πάλι τα ίδια. Για μια εβδομάδα ήμουν έτσι, χωρίς άλλο πρόβλημα. Ξαφνικά κλείνει ανεφ λόγου το λαπτοπ και όταν κάνει επανεκκίνηση μόνο του τα πιο πολλά είχαν χαθεί. (δεν εννοώ αρχεία, ήρεμα)

Του βγάζω το ίντερνετ. Και το κοιτάω. Πάω να εγκαταστήσω αντιβάηρους και σπάημποτ. Δεν.
Λογικό.(GIA poion logo exei fwto toy metro ?!)

Απεγκαθιστώ το Φάηρφοξ. Και πάλι δεν έμπαινε φάρμακο.

Φορματ.

Έχω γουίντοΖ 7 και νέο λαπ τοπ με συμβουλάτορα της εταιρίας που απ την αρχή μου έλεγε να κάνω ρικάβερυ δίσκους. Δεν έκανα ποτέ.

Γενικά πάντα κρατάω μπακ απ και στα πιο πολλά τα είχα.

Φορμάτ... οδηγίες.. έλεγε για να κάνω ρικάβερι... με συμβουλή γνώστη δεν ασχολήθηκα. Πάτησα Φ11, όταν φόρτωνε κει χάμου... τα λέει στις οδηγίες αναλυτικά.

Επανέλαβα τη διαδικασία 2 φορές γιατί την 1η είχα έχτρα ποντίκι που δεν έπρεπε.

Μετά έγινε η εγκατάσταση... σ όλα τα βήματα υπήρχε αποδοχή και κατανόηση από μέρους μου. Μέχρι που είχα την ιδέα... να αλλάξω την γλώσσα.

Γιατί πριν είχα ελληνικά... και ήταν άβολο να γυρίζω συνεχώς στ αγγλικά.

Και πάλι .. αυτή τη φορά κατάφερα να τα κάνω χειρότερα... θα στα πω αναλυτικά. Μπας και ξέρεις να μου πεις που να τ αλλάξω.

Φφφφφφφφφ κούραση. Η άνοιξη εξακολουθεί να είναι κουραστική εποχή. Φφφφφφφφφφφφ

Ελληνόφωνο κι αγγλόφωνο λέμε!

http://www.mixgrill.gr/ar12681el_mgfestival2012tospot.हटमल
MG Festival 2012

Πάνος Μουζουράκης
Expert Medicine
Αλκιδιάδης Κωνσταντόπουλος
Berlin Brides
OK