Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

Στιγμή ή και παραπάνω?!

“...Αυτό που ίσως πρώτα απ' όλα θα πρέπει να σου πω: ότι οι μέρες εξακολουθούν να περνούν, η Δευτέρα να διαδέχεται την Κυριακή, η Τρίτη τη Δευτέρα. Τις θυμάσαι τις μέρες; Την Τρίτη ακολουθεί η Τετάρτη και την Τετάρτη η Πέμπτη. Υποθέτω ότι θα σου φαίνονται τώρα ακόμα πιο ασήμαντες αυτές οι ονομασίες. ...”*


Έτσι τελείωνε το γράμμα της. Έτσι σκεφτόταν διαρκώς εκείνες τις μέρες. Από όταν θυμάται τον εαυτό της ζούσε τις μέρες σαν σε σελίδες ημερολογίου. Όταν πέρναγε μια μέρα ήταν σαν να γυρίζει και η σελίδα στο ημερολόγιο. Ύστερα σκεφτόταν τι είναι όλα εκείνα που μας μπλέκουν και χάνουμε το νόημα, την ουσία ... γιατί δεν είναι ευ ζην αυτό, αυτό είναι ευθανασία...** Ξεχνάμε. Δίνουμε αλλού βάση. Όμως πάντα σε όλους μας, είχε καταλάβει, ότι έρχονται στιγμές που μπορούμε να δούμε καθαρά. Είναι στιγμές. Μικρές στιγμές και τίποτ' άλλο...*** Μετά πάααλι χανόμαστε. Πιστεύει ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο, όλα γίνονται για καλό και ότι μέσα από τον πόνο μας, ή τον πόνο των άλλων μαθαίνουμε.


Αν ήξερες ότι θα πεθάνεις σήμερα, θα άλλαζες;**** Άλλο τραγούδι που ξεκινάει σκέψεις. Αυτό το τραγούδι έπαιζε κι όταν μαζεύτηκαν για καφέ στο σπίτι της.*Παράγραφος απ το βιβλίο “Κι εγώ θα σε ξεχνάω κάθε μέρα”, Βασίλης Αλεξάκης, εκδ. Εξαντας.

Σελ.15

**“Εμένα με συμφέρει”, στίχοι:Λίνα Νικολακοπούλου, μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης

Πρώτη εκτέλεση: Δήμητρα Γαλάνη
Από το άλμπουμ "Ανάσα, η τέχνη της καρδιάς", 1996

***”Θέλω ν αλλάξεις το εισιτήριο”, στίχοι - μουσική Κώστας Λειβαδάς.

Πρώτη εκτέλεση: Ελένη Τσαλιγοπούλου

Από το άλμπουμ “Κάθε τέλος κι αρχή”, 2005

****”Change” Tracy Chapman


Το θέμα ήταν να ξεκινήσω μια ιστορία με αφετηρία ένα κομμάτι από τη 15η σελίδα, από όποιο βιβλίο βρω. Τη συνέχεια θα κάνει....7 σχόλια:

kalo paidi alla... είπε...

ποιός θα την κάνειιιιι?

katerinanina είπε...

τελειο αποσπασμα και τελειο παιχνιδι...

JoaN είπε...

όποιος θέλειιιιι


κατερινανινα, ωωωω χαίρομαι που σ αρέσει! Παίξε κ συ μαζί μας! μ?

happypepper είπε...

joanako,
στιγμές, ε;
αν έχεις πάει κάποιες φορές σηκωτός στη ζωή σου καιξέρεις ότι δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα συνεχίσεις να είσαι "εδώ" σε 5 λεπτά από τώρα, τότε αλλάζει ο τρόπος που βλέπεις τη ζωή.
κατά τη γνώμη μου, αλλάζει η συνείδηση της καθημερινότητάς σου, αλλάζει ο τρόπος που κάνεις ή δεν κάνεις όνειρα, αλλάζουν οι στόχοι σου.
Εύχομαι να κάνουμε όνειρα, να τα κυνηγάμε, και να τα πιάνουμε. Αλλιώς ας κάτσουμε στον καναπέ να βλέπουμε ό,τι μαλακία έχει. φιλιά πολλά, καλά όνειρα, και καλή εβδομάδα. Χάρης

JoaN είπε...

Σοφά τα λες! Και δεν είναι κλισέ. Ούτε γραφικά ή ακραία. Είναι η ουσία!
Ευχαριστώ, επίσης για όλα! ;)

happypepper είπε...

καλημερούδια. πάλι καλημερούδια.
πάντα καλημερούδια.

JoaN είπε...

;) Καλό μήνα!