Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010

Mουσικές Σκηνές:2009-2010

Πέρασε ο καιρός, παιχνίδι αλλιώτικο που χάθηκε στο φως. Τα μεσημέρια,μίλα μου. Σαλαλαλα και εκεί που ήμουν έτοιμη να πουλήσω το ρολόι και να πάρω κομπολόι, τσουπ… κάτι κάτι έγινε κ άλλαξε ο αέρας σαλαλα. ΚΑΙ ΕΚΕΙ που δεν υπήρχε όρεξη για live, ήρθε. Πηγαίνοντας ήρθε η όρεξη. Ή ήταν τα διαφορετικά/ φρέσκα live που έκαναν τη διαφορά. Ή… ή…συνδυασμός πραγματικών λόγων που ποτέ δεν θα είναι της παρούσης να σου πω. Πόσες φορές σου χω πει («τι σου χω πειιι…τι σου χω πει…») το πόσο σχετικό είναι να πας κάπου και να περάσεις καλά. Οι παράγοντες που παίζουν ρόλο είναι πολλοί και χωρίς κάποια λογική… Από το πώς θα ξυπνήσεις το πρωί (στραβά/ ίσια) μέχρι αν επέλεξες τα σωστά παπούτσια κλπ κλπ Δεν θα περιγράψω άλλο. Τη σεζόν που πέρασε…

Πήγα, Μάρω Μαρκέλλου και Πάνο Μουζουράκη στο Οξυγόνο.
Στην πρεμιέρα. Στα έχω ξαναπεί. Δεν θα γυρίζω να δω τι είχα γράψει. Θα γράψω αυτό που μου χει μείνει τόσους μήνες μετά και έχοντας δει τα επόμενα Live… Ωραία παράσταση, ταιριαστά όλα, με αρχή μέση τέλος. Τέλος; Ναιι, τέλος, στις 3 περίπου. Ό,τι έπρεπε. (Τότε δεν ήξερα ότι το πρόγραμμα που παρακολούθησα ήταν μάλλον η εξαίρεση στον κανόνα…) Χορέψαμε και είπαμε θα ξαναπάμε. Τότε μέχρι το πρώτο διάλειμμα κάπνιζαν έξω…

Πήγα Χρήστο Θηβαίο στον ΣΤΝ.
Ωραία, αλλά . Ωραία αλλά . Τον Live δίσκο που βγήκε από αυτές τις παραστάσεις τον άκουσες; ΝΑ μιλήσουμε γι αυτό; χμμμ
Πήγα, Πορτοκάλογλου, Ζιώγαλα, Φάμελλο στον Σταυρό Του Νότου.
Από και πέρα δεν έχεις νέα μου. Γιατί τα γράφω εδώ. Μια τέλεια παράσταση. Ο Πορτοκάλογλου πάντα ασχολείται πολύ με τις παραστάσεις του. Πειράζει τα κομμάτια του και κάθε πρόγραμμα είναι διαφορετικό και δυνατό! Τώρα, οι τρεις τους έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν είτε μόνο δισκογραφικά, είτε και στην σκηνή. Ήταν ό,τι καλύτερο να παίξουν όλοι μαζί ένα χειμώνα, τώρα το καλοκαίρι και.. μεταξύ μας.. ελπίζω και σε συνέχεια… Γιατί μπορούν όσα χρόνια και να παίζουν μαζί να μας χαρίζουν πάντα κάτι διαφορετικό, ενδιαφέρον κ δυνατό. Γιατί μπορούν και κυρίως γιατί θέλουν. (επιμένω γιατί η πλειοψηφία ΔεΝ θέλει τελικά…).
Να τους δεις στις καλοκαιρινές τους συναυλίες και να πάρεις και τον Live δίσκο από τις παραστάσεις τους! ΚΑι θα με θυμιθειιιςς (βλ.ανέκδοτο)


Πήγα Maraveyas Ilegal στο ΣτΝ.
Μέχρι στιγμής το μοναδικοί στο είδος της μουσικής που παίζουν στην Ελλάδα με ελληνικό στίχο. Το κάνουν καλά, πάντα μου άρεσε αυτή η μουσική, στα live όλη η μπάντα σου μεταφέρει απίστευτη ενέργεια και θες δεν θες χορεύεις και τραγουδάς. Τώρα, έπαιζαν Δευτέρες και το μαγαζί ΠΑΝΤΑ γέμιζε ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ. Αρκετοί δεν το ευχαριστήθηκαν όπως θα έπρεπε!!! Σίγουρα, όπου τους βρεις να παίζουν να πας!!! Ό,τι μουσική και να ακούς…


Πήγα στους «Άγαμους Θύτες» + Cabaret Balkan στον Ζυγό.
Ίσως να περίμενα πολλά, ίσως να φτάσεις στον σκοπό κι αν όχι πάλι, τράβα….σαλαλα. μου άρεσαν οι νέοι ηθοποιοί που μπήκαν στους Άγαμους, μου άρεσαν πάαααααααααααααααρα πολύ οι Cabaret Balkan (και αυτούς όπου και να τους βρεις να πας να τους δεις ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ), αλλά δεν μου άρεσαν τα κείμενα. Μάλλον, δεν με ξετραίλαναν. Οκ, κάποιες φορές χαμογέλασα… Όλα τα κείμενα ήταν σαν να γράφτηκαν πέρσι στον χειμώνα και να παίχτηκαν φέτος και πάλι ό,τι σχολίαζαν ήταν με πολύ «στρογγυλό» τρόπο… και απ έξω και χαλαρά και ήρεμα. Εδώ χωράει πολύ ανάλυση και βάζω άνω τελεία… Επιπλέον, αυτό που συνέβη σε μεγάλο βαθμό ήταν παράπονα από ανθρώπους 50 με 70 χρονών, οι οποίοι δεν χωρούσαν να κάτσουν, δεν έβλεπαν και άλλα τέτοια όμορφα. Ο χασάπης που τους απαντούσε αν είχε όπλο θα τους είχε θερίσει. +Δεν επιτρεπόταν το κάπνισμα μέσα. Και όντως δεν κάπνιζε κανείς, όμως ήταν η δεύτερη φορά που ευχήθηκα να μύριζα τσιγάρο (ενώ δεν καπνίζω) αντί για το άρωμα της γιαγιούλας δίπλα μου. ΦΡΙΚΗ.
Πήγα Νατάσσα Μποφίλιου στο ΣτΝ.
Δεν την είχα δει σε κλειστό χώρο! Ωραία ήταν, με αρκετά νέα κομμάτια που αργότερα κυκλοφόρησαν στα «Εισιτήρια Διπλά». Με αρκετές διασκευές και αρκετά παλιά…

Πήγα Μουζουράκη, Τσαπατσάρη, Μάνο Λυδάκη στο Οξυγόνο.
Τσαπατσάρη, την είχα ξαναδεί πιο παλιά με άλλους και είχε ξεχωρίσει. Τρομερή φωνή δεν το αρνείται κανείς. Όπως σου χω ξαναπεί (δεν θυμάμαι και καλά γιατί γερνώ, ξερς) εκεί «γνώρισα» τον Μάνο Λυδάκη. Και το Λυ με υ. Και άκουσα τα κομμάτια του δίσκου του « Η μαφία των Αγίων» youtube και αγόρασα τον δίσκο. Πιστεύω στο μέλλον θα τον ξέρουν πολύ περισσότεροι… (συμμετοχές στον δίσκο του: Μάνος Ξυδούς, Πάνος Κατσιμίχας, Κώστας Παρίσης κ.ά.) Το άλλο θέμα αρχίζει να δημιουργείται…το πρόγραμμα τελείωσε, δεν θυμάμαι πια τι ώρα και ο Μουζουράκης συνέχισε να παίζει. Στην σκηνή ανέβηκαν ο Βαγγέλης Ασημάκης και η Μάρω Μαρκέλλου, που είχαν έρθει να δουν την παράσταση. Είπαν μερικά κομμάτια και κατέβηκαν. Και ο Μουζουράκης συνέχισε.. και ήταν καλά, όμως η παρέα νύσταξε και φύγαμε…θα ήταν 5? Έπαιζε μέχρι τις 6. Και να ξέρεις αν είναι αν πάω σ ένα live Μου τη δίνει να φεύγω και να μην έχει τελειώσει. Καλύτερα να μην πάω καθόλου… και φύγαμε ενώ ακούγαμε .. «μην λες πως μοιάζω με τον ντόναλντ εγώ, λάμπω εγώ, μα με ένα σποτλάιτ που δεν μου ‘ναι αρκετόοο σαλαλαλα» (κι εδώ είναι που τίθεται το θέμα . Κράτα ένα κρατούμενο ακόμα. Θα επανέλθω)


Πήγα Τρίο Μπαλκάνο στους Αφανείς.
Που έβρεχε πάρα πολύ. Που δεν ήταν το τρίο Μπαλκάνο ολάκαιροοοο… αλλά ήταν όμορφα. Θα κυνηγήσω επόμενο Live τους, θέλω πολύ να τους δω όλους μαζί.

(ασπρόμαυρη φωτογραφία= ό,τι κοροϊδεύω. για το καλό.)
Πήγα Μάρω Μαρκέλλου και Joanna Drigo στο Κοοκοο.
«Ταγκο για τρίο» Παράσταση με τίτλο που μπερδεύει για πολλούς λόγους. Γνώρισα το Κοοκοο. Αιρετά καλή πρώτη εντύπωση. (αλλά δεν λέει κ κάτι αυτό.. να θυμάσαι). Το πρόγραμμα ήταν έκπληξη. Τα έχουμε συζητήσει αρκετά με την Μάρω Μαρκέλλου εδώωω Κλααααααακ.
Πήγα, Μίλτο Μπούμη+ Άγκιστρα Μάτια στους Αφανείς.
Μετά το νευρικό γέλιο που με έπιασε επιστρέφω στο πληκτρολόγιο… Γνώρισα τα Άγκιστρα Μάτια, μια πολύ καλή μπάντα με πολύ ωραία δικά τους κομμάτια. Ελπίζω και περιμένω να δω το μέλλον τους! Ο πολυογρανίστας τώρα… νταααξξξ… Περιμένουμε επόμενο Live αρχές Ιουλίου… για να δούμε…


Πήγα Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα στο ΟΑΚΑ.
Με έπιασε κλειστοφοβία
με το που τελείωσε η συναυλία, άνοιξαν τα φώτα και προσπαθήσαμε να φύγουμε. Είχε ζέστη ιδανική για να λιποθυμήσει κανείς. Δεν έβλεπες πουθενά από πού μπορείς να φύγεις. Είχε μόνο κόσμο παντού… όπου έφτανε το ματι σου, έβλεπες κόσμο. Έξοδο δεν. Δεν κουνιόταν φύλλο. Δεν ήξερες αν θα βγεις ποτέ από κεί κλπ κλπ. Όλοι γύρω μου στην ίδια φάση με μένα. Αλλά εκείνοι είχαν κάποιον να τους σηκώσει. Και να έχεις κάτι τυπάδες με τους τηλεβόες να μας βρίζουν «ΜΗΝ ΠΑΤΑΤΕ, ΣΕΒΑΣΤΗΤΕ. ΣΕΒΑΣΜΟΣ. ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ.» μα πού να παααμεεε σαλαλα. Αντί να μας υποδείξει τις εξόδους, μας τα έχωνε. Και όχι, σκέψου λίγο, δεν υπάρχει χώρος να πατήσουμε αλλού. Πόσο τυφλοί μπορεί να είναι?! «ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΤΕ». Χα από εδώ ήρθαμε, μας άνοιξαν και από τις θέσεις κατεβήκαμε αρένα. Και σου λέω οκ, φύγω από τις εξόδους. ΠΟΎ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΡΙΜΑΔΕΣ ΟΕΟ?!


Πήγα Φοίβο Δεληβοριά στο Μετρό.
Ωραία, λιτά, διαφορετικά, (εγώ λέω καλύτερα, άλλοι λένε χειρότερα από άλλα live του). Πολύ ακριβά όμως. ΠΟΛΥ. Καλά που τουλάχιστον είσοδο κέρδισα από τον Μελωδία.


Πήγα Άγκιστρα Μάτια στον Πυρήνα.
Γνώρισα και τον Πυρήνααα. Χόρτασα περισσότερα Άγκιστρα Μάτια. Πάρα πολύ ωραία!
Πήγα μια Κυριακή στο Οξυγόνο όπου ήταν μαζεμένη όλη η παρέα «Μυλωνάς, Μουζουράκης, Στεφάνου, Σπ.Γραμμένος, Μπαλάφας κλπ» για φιλανθρωπικό σκοπό.
Πήγα μετά. Μέτα την βασική παράσταση, αν θέλεις. Τέλεια. Και εδώ είναι το θέμα που συζητάμε αυτές τις μέρες. Κράτα το κι αυτό. (τελικά με βλέπω το θέμα σε άλλο ποστ :P )


Πήγα Λ. Μπαλάφα στο Κοοκοο στην τελευταία του παράσταση.
Μέσα, πάνω στην σκηνή δίπλα στον ενιχυτή του κιθαρίστα. Με μπουφάν ξεπαγίασμαε και φύγαμε. Μα καλά, μόνο σ ένα σημείο είναι ο εξαερισμός για ΟΛΟ το μαγαζί?! Δεν είμαι φαν του Μπαλάφα, αλλά δεν ήταν κι άσχημα. Πολύ καλή η μπάντα! Αρκετό ζόρι, και αρκετά διαλείμματα να κλείσουμε πρωί επειδή είναι η τελευταία παράσταση.


Πήγα Μυλωνά στο Οξυγόνο για την παρουσίαση του νέου του δίσκου.
Ούτε τουτουνού είμαι φαν. Αλλά μου άρεσε πάααρα πάαραα πολύ η παράσταση. Με λογική διάρκεια. Φύγαμε, χαρούμενοι, ξεκούραστοι και «χορτάτοι»!


Πήγα Ζακ Στεφάνου στο Κοοκοο για την παρουσίαση του νέου του δίσκου.
Έδω… τι να πω… κρίμα κρίμα κρίμα που δεν πήγα Πέμπτες στο Κοοκοο όλο τον χειμώνα που πέρασε. Τι χαζή, αφού ξέρουμε μέχρι τώρα ο Ζακ Στεφάνου πάντα κάνει τέλεια προγράμματα… Τέσπα… Επιφυλάσσομαι! (για καλοκαίρι: θα παίζουν σε δίαφορα ΜΠΙΤΣ ΜΠΑΡΣ. http://www.myspace.com/zakstefanou


Πήγα Μάρω Μαρκέλλου, Joanna Drigo, Γιώργο.Χατζηπαύλου στο Οξυγόνοlive. Εμπλουτισμένη παράσταση που είδα στο ΚΟΟΚΟΟ, με Γιώργο Χατζηπαύλου. Τα κείμενα τέλεια. ( = Γελούσαμε όλοι συνέχεια.) Χωρίς υπερβολές. Χωρίς εύκολο χιούμορ, τραβηγμένο. Χωρίς να κάνει ρεζίλι κάποιον απ το κοινό, όπου εκεί γελάς αλλά λες καλά που δεν είμαστε μπροστά. (που ίσως να σου έχει τύχει να το πεις σε Μουζουράκη, Ζουγανέλη, Πανούση). Εκπληκτικές μιμήσεις των Βοσκόπουλου, Χατζή, Β.Παπακωνσταντίνου. Ξεχωρίζω φυσικά την μίμηση του Β. Παπακωνσταντίνου που έκανε ο Γιώτης Παρασκευαϊδης που έπαιζε κιθάρες. Θέματα: όπως μας τα είχε πει η Μάρω μας: http://mixgrill.gr/ar3744el_synenteyksimarwmarkelloy.html «Τα σκετσάκια που θα κάνει τι θέματα θα αγγίζουν; Άντρες-γυναίκες. Θα είναι και ένας άντρας με δύο γυναίκες στο σχήμα, οπότε κολλάει γενικά… Θα σχολιάζουμε και διάφορα πράγματα περί τραγουδιού και άλλα…» Μακάρι να κάνουν και κάτι παρόμοιο το χειμώνα. Δυνατή στιγμή, το τελευταίο τραγούδι «σε μια ώρα θα χουν όλα τελειώωσειιι πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός» όπου όπως επεσήμανε ο Γ.Χατζηπαύλου έφερε ανθρώπους πιο κοντά… Δεν μπορώ να δώσω αποδείξεις και ονόματα Λυπάμαι. χο


Πήγα στους lower cut στο lazy.
Νέα μπάντα, με ωραία αγγλοφωνα κομμάτια...
http://www.myspace.com/lowercutband


Άρα, αυτό το καλοκαίρι μην χάσεις...
1. Σπύρο Γραμμένο και φίλους... κλικ 21/6 στο Βράχων
2. 14/6/2010 Πορτοκάλογλου, Ζιώγαλα, Φάμελλο στον Λυκαβηττό!

Τελικά...Πήγα σε αρκετές μουσικές σκηνές και … (συνεχίζεται…)

13 σχόλια:

Σούλα Φρίκη είπε...

μαρή καμπαρέ μπαλκάν! τι καμπαερτ μπαλκαν κ καμπαρε μπαλακάν τσαμπουνάς;

JoaN είπε...

πωπωπωω έχεις δίκιο. Ούτε είδα τι έγραφα! :s

xtsanos είπε...

Πολύ πράγμα είδες ρε παιδί μου φέτος. Μπράβο, και εις ανώτερα. Εγώ που δεν είμαι φαν πήγα μόνο Πορτ-Φαμ-Ζιωγ και πέρασα καταπληκτικά!

JoaN είπε...

Να είναι καλά το Mixgrill.gr...!

ε μα ήτανν καααταπληκτικαα σααλαλλαα

Stepas είπε...

Μου την έκανες τη χάρη τελικά και τον έφτιαξες τον απολογισμό. Γκουντ!

Περιγραφές σύντομες και απολαυστικές ως συνήθως.

Πολλά βγήκαν τελικά τα λάιβ ε;

Η περιγραφή σου για Κατσιμίχες είναι άκρως μουσική!
:-)

μμμμμμμ (με ύφος, ξέρεις). Μην δείτε δυο ανθρώπους να κάνουν χαβαλέ, κατευθείαν να τους την πείτε... Βρε ουστ!
:-)

JoaN είπε...

Α, δεν το χα καταλάβει...

Την επόμενη φορά θα είναι τηλεγράφημα έτσι όπως το πάω. (Απλά επειδή για τα περισσότερα έχω γράψει, είπα μην επαναλάβω τον εαυτό μ)

Βγήκανε τα άτιμα. Αλλά σκέψου μιλάμε από Οκτ μέχρι Ιούνη!

Μου είχε λείψει να σχολιάζω όλα τ άλλα σ ένα Live εκτός από μουσική! (στο κάτω κάτω τι σκαμπάζω?! -τέλεια λέξη!!!)Άλλωστε γι αυτό το live αυτό μου έρχεται στο νου αμέσως!

Κι εγώ που δεν έδωσα αποδείξεις και ονόματα... τσάμπα έψαχνα πως να το γράψω :P

Stepas είπε...

"Α, δεν το χα καταλάβει" -> https://www.blogger.com/comment.g?blogID=3007175179990620047&postID=4869489063165787876 (ΥΓ)

Το "σύντομες" το είπα για καλό. Ζηλεύω όσους μπορούν να πουν/γράψουν αυτό που θέλουν με συντομία.

Αν θες τη γνώμη μου, έχεις απίστευτο ταλέντο στο να γράφεις τα "γύρω-γύρω" ενός λάιβ. Μεταφέρεις κλίμα. Γι’αυτό όποτε σου βγαίνει, να μας τα γράφεις τα πλην μουσικής. Τα απολαμβάνουμε ΚΑΙ αυτά!

Και η απορία: Δεν σ’αρέσουν οι ασπρόμαυρες φωτο; Καλά κατάλαβα; Γιατί;

JoaN είπε...

Τότε σοφά έπραξες και τον περίμενες!

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και συγχαρητήρια για την εκπομπή σας. κλπ

χμμμ τι να πρωτόπω για τις ασπόμαυρες... τέσπα, έχει "περάσει" ότι ό,τι ασπρόμαυρο= τέχνη. Που δεν... Πιστεύω σε κάλυψα :P

kalo paidi alla... είπε...

Άντε και του χρόνου να τις εκατοστήσεις!!! :)

JoaN είπε...

Να 'σαι καλά, πολύ καλά ευχαριστώωω σαλαλλα

Ανώνυμος είπε...

Σας ευχαριστώ για τη μεγάλη πληροφορίες! Δεν θα είχα ανακαλύψει το αντίθετο!

Ανώνυμος είπε...

Ήταν μια πολύ ωραία ιδέα! Απλά ήθελα να πω ευχαριστώ για τις πληροφορίες που έχετε από κοινού. Απλά να συνεχίσετε τη σύνταξη αυτού του είδους των υστέρων. Θα είμαι πιστός αναγνώστης σας. Ευχαριστώ και πάλι.

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορούσατε να δείτε σίγουρα τον ενθουσιασμό σας στο έργο που γράφετε. Ο κόσμος ελπίζει σε ακόμα πιο παθιασμένη συγγραφείς σαν εσένα που δεν φοβούνται να πουν πώς πιστεύουν. Πάντα να ακολουθείτε την καρδιά σας.