Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2009

Θέατρο μέχρι 13/9 (?)

Ο Eυτυχισμένος Prince
Μιούζικαλ


Ο συνθέτης Χρίστος Θεοδώρου και ο σκηνοθέτης Γρηγόρης Χατζάκης συναντώνται ξανά, με το μιούζικαλ "Ο Eυτυχισμένος Prince", ένα έργο για την πόλη και την καρδιά, βασισμένο στο παραμύθι του Όσκαρ Oυάιλντ "Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας".
Πρόκειται για μια εντυπωσιακή παραγωγή, ένα εξολοκλήρου καινούριο μουσικό έργο, σε σύνθεση Χρίστου Θεοδώρου και λιμπρέτο Xρήστου Κανελλόπουλου, που θα παρουσιαστεί στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζάκη και για 10 μόνο παραστάσεις, από την Παρασκευή 4 έως την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου.

Ο διάσημος τραγουδιστής Prince –τον οποίο ερμηνεύει η Βικτωρία Ταγκούλη- έχει γίνει ένα βαρύτιμο, κιτς άγαλμα, φτιαγμένο από πολύτιμους λίθους και χρυσό και δεσπόζει σε μια μεγαλούπολη.
Μοναδικός του φίλος ένα χελιδόνι, που κουρνιάζει στα πόδια του.
Τώρα που πέθανε από υπερβολική δόση και τον έστησαν ψηλά να εποπτεύει την πόλη, κάνοντάς τον άγαλμα, βλέπει τον απλό κόσμο να υποφέρει και η καρδιά του ραγίζει. Όμως είναι παγιδευμένος στο βάθρο του, ανήμπορος να κάνει βήμα.
Παρακαλά το χελιδόνι να αναλάβει καθήκοντα ταχυδρόμου και να μοιράσει τα άχρηστα πλούτη του αγάλματος στους ανήμπορους ανθρώπους…

Συντελεστές
Μουσική: Χρίστος Θεοδώρου
Λιμπρέτο-διασκευή: Xρήστος Κανελλόπουλος
Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Χατζάκης
Χορογραφία - κίνηση: Φρόσω Κορρού
Σκηνικά - κοστούμια: Δανάη Χατζάκη
Ενορχήστρωση - programming: Τάρεκ Σουλειμάν
Βοηθός Σκηνοθέτης: Δημήτρης Βαρβαντάκης

Μουσικοί
Πιάνο-Keybords: Χρίστος Θεοδώρου
Ηλεκτρονική Μίξη: Jimmy Jib

Πρωταγωνιστούν: Βικτωρία Ταγκούλη, Θανάσης Χουλιάρας
Παίζουν: Άρτεμις Ματαφιά, Τάσος Μιχάλης, Μέλπω Αλεξανδροπούλου και ο Xρήστος Κανελλόπουλος
και άλλοι 15 ηθοποιοί.Δεν υπάρχουν σχόλια: