Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009

Τους και όπως θα

(Προσοχή ακολουθούν οι γνωστοί διάλογοι που μου κολλάνε για κάποιο λόγο και θέλω να τους «καταθέσω». Όπως θα χεις καταλάβει δεν πρωταγωνιστώ σε κάθε περίπτωση. Μη παίρνεις τίποτα δεδομένο. Α.) (- Κατηγορία "Συγνώμη κύριέ μου, πίνετε το ποτό μου".)

Σε γνωστό μαγαζί καλλυντικών, σε ‘περίπτερο’ γνωστής εταιρίας. Ύστερα από αρκετά λεπτά αναμονής.
-Γεια σας.
-Γεια σας, θα ήθελα αυτό εδώ το κραγιόν. (και της δίνει το παλιό κραγιόν)
-Έχει καταργηθεί.
-(προετοιμασμένη γι αυτή την απάντηση ζητάει αποφασιστικά…) Ωραία, μπορούμε να βρούμε κάποιο άλλο κοντά σ αυτή την απόχρωση;
-(Νευριασμένη ελαφρώς η πωλήτρια κοιτάει)μμμ ναι …
-(βάφει μια γραμμή στο χέρι της απ το παλιό κραγιόν και κοιτάει κι εκείνη)…
-Αυτό; (και της κάνει μια γραμμή δίπλα στην άλλη)
-μμμ δεν μου αρέσει που κάνει έτσι. Δεν το θέλω περλέ.
-(και σαν κλασσική πωλήτρια σε τέτοιο πόστο, την βγάζει τρελή) μα κι αυτό που είχατε έτσι ήταν! (νευριασμένη )
- Δεν ήταν (σε τόνο παραπονιάρικο)
-Ναι, εντάξει έτσι ήταν (είπε αυταρχικά και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους). Ναι, κοιτάτε όμως κι εσείς τώρα μήπως βρείτε κάτι.
-Αυτό κάνω (ήρεμα κ χαμογελαστά)
Ύστερα από αρκετές δοκιμές…
-Σας ευχαριστώ πολύ
(ούτε καν απάντησε)

(σχόλια)
Στατιστικά οι τύπισσες σε τέτοια πόστα είναι άκρως κουραστικές, νευρωτικές, ανάγωγες, με ύφος και άλλα ωραία χαρακτηριστικά. Επιπλέον, πάσχουν από αχρωματοψία και πιστεύουν ότι είσαι αρκετά χαζή για να σου κάνουν το άσπρο, μαύρο, το περλέ -> ματ, να δυο δώσουν την κρέμα για τα μάτια να την βάλεις στα ψωμάκια-γιατί δεν έχει άλλη- κ.ο.κ. Όταν τελικά αγοράζεις κάτι, ψάχνει να σου δώσει δείγμα για οτιδήποτε, πχ είσαι μικρό παιδί και δεν σου χρειάζεται η κρέμα αντιγήρανσης, αλλά και πάλι δύσκολα βρίσκει να σου δώσει μιας και τα έχει μοιράσει στους συγγενείς της.

Και μετά το όμορφο τσουβάλιασμα συνεχίζω το πρόγραμμά μου με μια άλλη κατηγορία… «Και δε σου κλείνω το τηλέεεφωνοοοο, σε πιάνει το παράπονο, με μια επίδειξη που σε έκανα χρυσή σαλαλα»


Ντριν ντριν ντριν
-Παρακαλώ;
-Ναιμ γεια σας. Μπορώ να μιλήσω με την κυρία του σπιτιού;
-Η ίδια. (λολ)
-Για να ξέρω με ποια μιλάω, να συστηθώ. Είμαι η μπλα μπλα. Ξέρετε τηλεφωνώ από την τάδε εταιρία και για διαφημιστικούς λόγους σας χαρίζουμε ένα θερμός-ψυγειάκι-σούπερ ντούπερ μπαρασάουα που έχει μπλα μπλα μπλου υλικά και είναι (την κατακλιζει με άπειρες λεπτομέρειες)
- Για να μην σας κουράζω δεν ενδιαφέρομαι.
- Γιατί; Μα δεν θέλετε ένα δώρο;
-Όχ..
-Δεν θέλετε. Άλλα και μεις δεν το κάνουμε το δώρο επειδή σας αγαπήσαμε. Για διαφήμιση το κάνουμε. Απλά το μόνο που θέλουμε είναι να έρθει κάποιος δικός μας να σας δείξει τα προϊόντα μας, κατσαρόλες μπλα μπλου (απαριθμεί τα προϊόντα και τις μοναδικές ιδιότητες) τηγανίζει χωρίς νερό μπλου μπλα μπλα μπλι. Καταλάβατε;
-Ναι, και σας λέω ότι δεν έχω σκοπό ούτε να αγοράσω κάτι, ούτε επίδειξη να κάνω.
-Μα δεν θέλουμε να αγοράσετε. Και σας ευχαριστώ πάρα πολύ γιατί είστε πολύ ειλικρινής. Μας λέτε ότι δεν πρόκειται να αγοράσετε, ενώ άλλες κυρίες λένε ότι θα αγοράσουν για να πάρουν το Θερμός.
-Ούτε επίδειξη δεν θέλω να κάνω, άρα…
-Ναι, δεν θέλουμε να κάνετε επίδειξη, Απλά να δείτε να προϊόντα και να πείτε ένα καλό λόγο για εμάς.
-Καλό λόγο θα έλεγα αν τα δοκίμαζα. Άρα, και πάλι καλό λόγο δε θα πω.
-Απλά αν τύχει και καλέσετε μια φίλη ή μια γειτόνισσα αυτό που σας ζητάμε είναι να μην τους πείτε ότι θα πάρετε το Θερμός γιατί θα έχετε πρόβλημα γιατί θα θέλουν και κείνες. Για σας το λέω.
-Αλλά…
-(διακόπτει) γιατί καταλάβατε; Για διαφημιστικούς λόγους το κάνουμε. Και το Θερμός είναι πολύ ακριβό και δεν δίνουμε πολλά ούτε το κάνουμε συνέχεια. Παλιά βγάζαμε φυλλάδια. Τα πετούσαν και χαλούσαμε πόσα λεφτά στη διαφήμιση και δεν γινόταν δουλειά.
-(με αυστηρό ύφος) και δεν ήταν και φιλικά στο περιβάλλον…
-Ναι, αχ χαίρομαι που είστε και οικολόγος. Κι εγώ είμαι. Στο θερμός μπορείτε να βάζετε φρούτααα (αμέσως το τροπάριο το εξειδίκευσε).
-Όμως δεν με ενδιαφέρει ούτε το θερμός να πάρω…
-Μα γιατί; Είστε αρνητική επειδή δεν θέλετε να αγοράσετε. Γιατί δεν χρειάζεται. Απλά να μας γνωρίσετε.
-Δεν θέλω. Ούτε να σας γνωρίσω, ούτε το θερμός
-Γιατί;
-Χμ.. Τι να σας πω. Γιατί είμαι αντικοινωνική.
-Μα… Γιατί δεν έχετε τη διάθεση;
-Δεν έχω τη διάθεση. Γιατί μου έχει τύχει κάτι στη ζωή μου και δεν θέλω να κάνω τίποτα σχετικό.
-Δηλαδή;
-Μου έχει τύχει κάτι και δεν με ενδιαφέρει τίποτα.
-(νευριασμένη, ενώ ως τώρα ήταν μελιστάλαχτη) εντάξει.
-Γει…(τουυυτ τουτ τουυυ το ‘κλεισε πριν το τελευταίο αντίο. Τιν τιρινν τιρινν τιριρι ριριριρι)

(σχόλια)
Καλά το πήγε. Δεν κάλεσε και σε ώρα κοινής ησυχίας. Καλή στη δουλεία της. ΤΟ έχασε στο τέλος που έπρεπε να εξακολουθήσει να είναι ευγενική.
Η ταμπέλα λέει "Λεύκες- Ζογκάκι" Την επόμενη φορά θα πάρω μπλάνκο να την φτιάξω :P

6 σχόλια:

proserpina είπε...

Την επόμενη φορά που θα σε πάρουν τέτοιο τηλέφωνο προτείνω το σενάριο της οικιακής βοηθού (κατα προτίμηση με καταγωγή απο Λατινική Αμερική, ξέρεις, ου κύριους Ζάχους δεν είνι ιδου)

Roadartist είπε...

xaxax nai na pareis blanco :D

proserpina είπε...

Μετά το μπλάνκο φέρε και λίγο μπλε χρώμα να διορθώσουμε κάτι πινακίδες κι εδώ: πώς στο καλό λεγεται αυτό το χωριό τελικά, Παροικιά, Παρκιά ή Παροικία; Ημαρτον...

kalo paidi alla... είπε...

αααχ! ταλαίπωροι (τηλεφωνικοί) πλασίε...όσο και να θελω να δείξω κατανόηση δύσκολα καταφέρνω να μην τους βρίσω στο τέλος

exitmusician είπε...

Αν η φωνή είναι ελκυστική και η διάθεση θετική μπορεί να εξελιχτεί σε αρκετά ευχάριστη εμπειρία: http://exitmusician.blogspot.com/2007/07/blog-post_05.html

JoaN είπε...

proserpina, κακή σκέψη γιατί τότε θα ξαναπάρουν μέχρι να πετύχουν την ΚΥΡΙΑ του σπιτιού. (είπαμε Παροικιά και για ντόπιους Παρκιά)

Roadrist, άσε και χάσαμε τη στροφή στον και νού ργιο δρό μο(! μεγάλες στιγμές) και κάναμε γύρω γύρω.

Kalo paidi alla..., μμμμ δεν θα ήθελα ποτέ να τύχει να κάνω αυτή τη δουλειά. (*και αυτή τη δουλειά)

exitmusician, αχαχα ναι το θυμάμαι το ποστ. Με τη γαργαλιστική φωνή.
(παρένθεση :P , κάποτε είχε χρειαστεί να πάρω τηλ. να ενημερώσω ότι ένα βιβλίο ήταν στη διάθεση του πελάτη και έπεσα πάνω στον γιο της κυρίας, ο οποίος είχε τόοοσο τέλεια φωνή και ήταν τοοοσο καλόςςς. Τσέκαρα που μένει κ είπα να λάβω δραστικά μέτρα, αλλά μαλλόν ακόμα υπάρχει μέσα μου η φωνή της λογικής. -κάπως έτσι την λένε- και δεν έκανα τίποτα. Κλείνει η παρένθεση) (κάτσε να κλικάρω και στο λινκ μήπως δεν λέει αυτό το περιστατικό)