Παρασκευή, 25 Απριλίου 2008

Planet 3191

Μέρος πρώτο

Μέρος δεύτερο

Μέρος Τίρτο:

Η κοπέλα τον περίμενε περισσότερο από μία ώρα. Το μέρος το είχε διαλέξει αυτός, είχε μάλιστα επισημάνει πως έχει μεγάλη σημασία γι’ αυτόν. Όσο τον περίμενε έφτιαχνε ιστορίες για τη ζωή του και τι θα μπορούσε να τον συνδέει με αυτό το καφενείο. Είχε δει μόνο μια φωτογραφία του και ήξερε ελάχιστα γι΄ αυτόν. Δεν μπορούσε να τα πιστέψει όλα. Κάτι δε της ταίριαζε… ένας άνθρωπος με αυτό το πρόσωπο δεν…

Επιτέλους ήρθε. Μπήκε μέσα στο μαγαζί, πήρε μόνος του τον καφέ και κάθισε κοντά στην πόρτα. Τον παρατηρούσε με μεγάλη χαρά και θαυμασμό. Δεν ήταν ώρα να του φανερωθεί αφού πρώτα έπρεπε να τον δει πώς κινείται στον χώρο. Έτσι έκανε με όλους στην αρχή. Αυτή τη φορά ήταν πιο εύκολο αφού δεν την ήξερε. Δεν ήξερε καν τι να περιμένει! Το γεγονός αυτό την διασκέδαζε αφάνταστα. Είχε το πλεονέκτημα και το ελεύθερο να το τραβήξει όσο θέλει.

Το μόνο που του είχαν πει ήταν ότι κάποιος θα του γνέψει καταφατικά δύο φορές και θα βγει απ το μαγαζί. Τότε θα έπρεπε να τον ακολουθήσει χωρίς κουβέντες. Τώρα ασχολείται με το κινητό του. Για την ακρίβεια κάνει πως ασχολείται μ αυτό, καθώς κοιτάζει μέσα απ τα μαύρα του γυαλιά και ψάχνει να την βρει. Ύστερα, εκείνη τον βλέπει να ζητάει λογαριασμό. Τι ανυπόμονος, ικανός να καταστρέψει τη δουλειά. Θέλει να την κάνει να βιαστεί. Ας είναι…

Τον καρφώνει με το βλέμμα της για να του τραβήξει την προσοχή, κάνει το νεύμα και βγαίνει έξω. Εκείνη δεν βιάζεται, της μοιάζει πανικοβλημένος, του δίνει λίγο χρόνο. Όταν νιώθει το βλέμμα του στην πλάτη της ξεκινάει να επιταχύνει το βήμα της και περνάει απέναντι. Αυτό το σημείο είναι το καλύτερό της, προσπαθεί να κρατήσει το μυστήριο και να βασανίσει τον άλλο όσο πιο πολύ μπορεί. Το διασκεδάζει πιο πολύ απ όλα! Περπατάει τώρα στο δρόμο αργά, καθυστερεί σε μια βιτρίνα για να μην την χάσει, συνεχίζει να περπατάει πότε αργά πότε πιο γρήγορα.

Κάποια στιγμή ακούει φωνές πίσω της να ζητάνε γιατρό, κάποιος είχε λιποθυμήσει. Γυρίζει και τον βλέπει πεσμένο στο πεζοδρόμιο και κόσμο μαζεμένο γύρω του. Αρχίζει να τον αντιπαθεί, της τα χάλασε όλα. Τρέχει προς το μέρος του και δηλώνει σ όλους πως μπορούν να φύγουν, είπε πως είναι φίλος της και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Την βοήθησαν δυο άλλοι να τον βάλουν στο αυτοκίνητό της, αφού πρώτα τον είχαν συνεφέρει.

Είναι πια μόνοι τους στο αυτοκίνητό της. Εκείνος την κοιτάζει και έχει ένα περίεργο χαμόγελο. Δεν έχει πει κουβέντα. Εκείνη προσπαθεί να κρύψει την αναστάτωσή της και προσπαθεί να αποφασίσει τι θα ήταν καλύτερο να κάνει στην παρούσα φάση.

Έμειναν έτσι για πολλά λεπτά, εκείνη είχε αποφασίσει να τον κάνει να νιώσει άβολα με τη σιωπή της, περίμενε από λεπτό σε λεπτό να σπάσει.

Μέρος τέταρτο...

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2008

Με και να θα


Γιασεμί μου φαντασμένο δε βαστώ
σ’ ένα τοίχο νοικιασμένο να κλειστώ
και να σκέφτομαι τα βράδια όσα του γιαλού τα κύματα
Με κουτιά της μπύρας άδεια να κατρακυλώ σαλαλα

(ναι, δεν είναι γιασεμί αυτό το λουλουδικό στη φωτογραφία...)

Μη ξεχάσω: άνα κάτρανα φράτα.

http://persephoni.blogspot.com/2008/04/planet-3191.html
...

Δευτέρα, 7 Απριλίου 2008

Δεν και μα όπως

Αρχίζω και μαζεύομαι και στη ζωή μπερδεύομαι
Κρατώ γερά να ξαναβρώ σώμα ψυχή και ηθικό

Μα είναι ριγμένo στο κενό αυτό που λένε σκοτεινό
Το γκρίζο το αλλόκοτο και θλιβερό μαζί
Πως θα βγω απ' αυτό το μαγαζί
Που μου 'βαλαν να πιω
Της ζωής το πιοτό
Το γκρίζο
Το αλλόκοτο
Και θλιβερoooό μααζίιιι σαλαλαλαααα

(Το μαγαζί θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας.)

Τετάρτη, 2 Απριλίου 2008

Με να όπως και

Σε κουτσούλισε περιστέρι; Θα σου φέρει τύχη. Θα βρεις λεφτά.
(Μέσα σε 1 βδομάδα με κουτσούλισε περιστέρι 3 φορές και χαΐρι δεν είδα.)

Δεν κάνει να είναι ανάποδα παπούτσια ή παντόφλες. Γρουσουζιά.

Αν ‘πετάει’ το μάτι σου κάποιον θα δεις. Κάποιον που έχεις καιρό να δεις.
(Πέταγε το μάτι μου επί 2 βδομάδες και δεν είδα κανένα χαμένο άτομο.)

Αν χυθεί κρασί σε ύφασμα, είναι γούρι.
(Αν δε το καθαρίζεις εσύ μετά, τότε μπορούμε να μιλάμε για μεγάλη τύχη…)

Ό,τι κάνεις τα πρώτα λεπτά του χρόνου θα κάνεις για τον υπόλοιπο χρόνο.
(Θα θελες!)

Δε κάνει ο νέος χρόνος να μας βρει να τρώμε.
Δεν κάνει ο νέος χρόνος να μας βρει νηστικούς.
Δεν κάνει ο νέος χρόνος να μας βρει με άπλυτα πιάτα.
(Όλο αυτό είναι της νοικοκυράς τερτίπι, να βάλει τραπέζι όποτε θέλει και να την βοηθήσουν τα τελειώνει με το καθάρισμα των πιάτων)

Αυτός που θα μπει πρώτος στο σπίτι, με τον καινούργιο χρόνο, θα κάνει το λεγόμενο «ποδαρικό» και από αυτόν θα εξαρτάται αν οι μέρες που θα έρθουν θα είναι τυχερές ή όχι για το σπίτι και τους κατοίκους του. Επίσης, μπορεί να περπατήσει σ όλα τα δωμάτια, μπαίνοντας στο καθένα με το δεξί και ο νοικοκύρης του σπιτιού θα του δώσει ένα μικρό συμβολικό ποσό. Επιπλέον, συνηθίζεται αυτός που θα κάνει το ποδαρικό να επισκέπτεται το σπίτι με λίγα γλυκά.

Δε κάνει να γαργαλάς τους μεγάλους. Γιατί; Μα γιατί μπορεί να πεθάνουν!
(Για πόσο μεγάλους μιλάμε δηλαδή; Σαν την Πελοπόννησο)

Αν σε πιάσει λόξυγγας, κάποιος σε σκέφτεται.

Αν βρεις λεφτά στο δρόμο, είναι τύχη. (:P xo)

Δε κάνει να τσουγκρίζεις με άδειο ποτήρι. Στην περίπτωση αυτή πεθαίνουν λένε ναύτες.
Δε κάνει να τσουγκρίζεις με νερό. Πεθαίνουν πάλι ναύτες, θαρρώ πως είναι 4 στον αριθμό.
Δε κάνει να τσουγκρίζεις με καφέ. Πεθαίνουν δέκα αστροναύτες παρακαλώ!
Δεν κάνει πίνοντας καφέ να πεις «Στην υγειά μας». Το σωστό είναι να πεις «ζωή σε μας».

Την ευχή για το ξεμάτιασμα, πρέπει να την πει άντρας σε γυναίκα και όχι γυναίκα σε γυναίκα.
(κόβει η μαγιονέζα- χαλάει η μαρέγκα κ.ό.κ.)

Όταν φτερνιστείς, πρέπει να σου πουν ένα τριψήφιο αριθμό. Ύστερα πρέπει να προσθέσεις τα ψηφία μεταξύ τους, ώστε να βρεις το αρχικό γράμμα του ατόμου που σε σκέφτεται.
(Τα υπόλοιπα γράμματα για να μη κάνουμε λάθος δε γίνεται να τα βρούμε με καμιά εξίσωση; Και τι ακριβώς σκέφτεται θα ήταν χρήσιμο να ξέρουμε, διαφωνείς; Όχι, γιατί αν πάμε με τον νόμο των πιθανοτήτων θα τρελαθούμε.)

Για τον οποιοδήποτε λόγο άνοιξες ένα αναψυκτικό/ ποτό σε κουτάκι. Τότε κουνάς το ‘καπάκι’ πέρα δώθε λέγοντας την αλφαβήτα. Κράτα το γράμμα που θα κοπεί και πέτα το κάτω. Ανάλογα με το ποια πλευρά είναι πάνω, το γράμμα αυτό θα είναι ή απ το όνομα ή απ το επίθετο αυτού του ατόμου που σε σκέφτεται.
(απλά λολ)

Αν δεις στον ύπνο σου νεκρό, σημαίνει πως θα πεθάνεις.
(στις πόσες;?)

Αν τελειώσει το κρασί στο ποτήρι σου, τότε θα καλοπαντρευτείς.
(και σε ρωτώ, τι θα πει θα καλοπαντρευτείς;;;;)

Αυτά και τόσαααα άλλα χαζά, που μεταφέρονται από στόμα σε στόμα, που καλού κακού δεν τα κάνουμε μπας και την πάθουμε. ΤΟ μόνο σίγουρο είναι πως αν κάνω παιδιά δε θα τους μεταφέρω τίποτα. Ε δε πρέπει να σταματήσει η παράδοση αυτή;Πες μου κι άλλα που ξέρεις εσύ. Άμα φάει κανείς φασολάκια κ παράλληλα λουκουμά τι παθαίνει; (κάνει εμετό? :P)

Πάντως απ όλα αυτά πιστεύω στα λάθος τσουγκρίσματα. (έχω και στοιχεία, αλλά έχω δεσμευτεί να μην τα αποκαλύψω)