Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2008

Των και όπου

Μην ακούς από τους φίλους, παρηγοριές του ποδαριού. Άκου μονάχα το τικ τακ του ρολογιού... σαλαλα

Το ‘τικ τακ’ (σε στίχους Μαριανίνας Κριεζή και σε μουσική του Λάκη Παπαδόπουλου, πρώτη ερμηνεία από Μαργαρίτα Ζορμπαλά και η δεύτερη στον πρώτο προσωπικό δίσκο της Ελεωνόρας Ζουγανέλη) ήρθε να δέσει τέλεια με τις σκέψεις των τελευταίων μηνών… (κλικ)

Ειν ο καιρός που φεύγει και αφήνει πληγές και πόνο στις ανθρώπινες ψυχές? Και το τραγούδι που μας έχει απομείνει σαν σλογκανάκι να θυμίζει λίγο χθες? Ειν ο καιρός που τίποτα δε δίνει? Στεγνώνει δάκρυα και κλείνει αγκαλιές? Στις αφασίας που περνάμε τη γαλήνη δίχως ρομάντζες, κρατποστάλ ακρογιαλιές? Έτσι λέει η Δήμητρα Καραμπελοπούλου στο σάουνττρακ της ελληνικής ταινίας «Μάτια από νύχτα». Εσύ τι λες?

Από την άλλη οι τρύπες με την Καινούργια Ζάλη λένε ότι: «Ο χρόνος είναι ο χειρότερος γιατρός: Σε καίει, σε σκορπάει και σε παγώνει.Μα εσύ σε λίγο δεν θα βρίσκεσαι εδώ, κάποιοι άλλοι θα παλεύουν με τη σκόνη.» Ή μήπως «Ο χρόνος είναι πληγή από φριχτό μαχαίρι»? Αλλάξαν λέει τα σημεία της γης κι ο χρόνος είναι πια συμπαγής (Ρόδο του ανέμου, μαζί με τον Φοίβο Δεληβοριά). Όντως?

Ο χρόνος όλα τα γιατρεύει .Κι αν νιώθεις σήμερα κι εσύ, πως έχεις μέσα σου στεγνώσει και καεί. (… χεστήκαμε. Πες το. Μην ντραπείς..) Τελικά τι #%% κάνει αυτός ο χρόνος? Ώρες ατέλειωτες συζητήσεων και άκρη δεν βγαίνει.

Όχι, λέει, ο χρόνος δεν σε κάνει να ξεπεράσεις. Δες για παράδειγμα μπλα μπλα (έρχονται στο τραπέζι παραδείγματα απ την προσωπική ζωή του καθενός.)… απλά ξεχνάς, δεν ξεπερνάς. Δε περνάς κυρά Μαρίααα σαλαλα.

Όχι, λέει, ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός. Σε βοηθάει να ξεπεράσεις όλα τα προβλήματα. «Ο χρόνος Θα το δείξει» και με τη σειρά μου απαντώ «Η νύχτα Θα το πει». κ.ο.κ.

Όχι, λέει, ο χρόνος ανάλογα την περίπτωση ή θα βοηθάει ή θα κάνει τα πράγματα χειρότερα. (την ήξερες την μάγισσα, την κούκλα, την πυθία, που έκανε διφορούμενα αστεία? Σαλαλα)

Όπως και να ‘ναι, κάνε και συ κάτι. Μην τα περιμένεις ΟΛΑ απ τον χρόνο. Τι να πρωτοπρολάβει?

Ουυυυφ..


Εεεδωωωώ στην ρωγμηή του χροοοόνου σαλαλαααα

Και το κυριότερο... ο χρόνος θα περάσει... το θέμα είναι πώς. Αλλά να μην σε κουράσω άλλο. Ναι?

4 σχόλια:

proserpina είπε...

Ποιος θα νοιαστεί και ποιος θα παίξει
χρονοποιός ας είναι η λέξη
γιατί τα χρόνια τρέχουν χύμα
και εμείς τους δίνουμε ένα σχήμα

proserpina είπε...

Ο χρόνος που μετράει
σε λίγο δεν θα είναι εδώ,
θα τον φάω ή θα με φάει,
αυτά είχα να σου πω

[Germanos] είπε...

Ο Χρονος ειναι μια ψευδαίσθηση

JoaN είπε...

proserpina, proserpina, σαλαλα!

[germane], έτσι. (πολύ [germanoy] σχόλιο αυτό, υπέγραψε ντεεε)