Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2007

Με τους όταν και δεν

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2007.

Χθες ήταν σαν μια καθημερινή. Σαν μια Τετάρτη. Όλα όσα έκανα ήταν δραστηριότητες μιας Τετάρτης. ΌΧΙ Σαββάτου. Θα μου πεις δεν με καταλαβαίνεις. Θα μου πεις να σου δώσω παράδειγμα. Θα σου πω δεν έχει τέτοια, γιατί θα πρέπει να πάμε πολύ πίσω στη ζωή μου, μέχρι να καταλάβεις.

Χθες ήταν σαν μια καθημερινή. Ίσως να μην κάνω συγκεκριμένα πράγματα τις Τετάρτες, αλλά κάνω διαφορετικά απ’ ότι τα Σάββατα. Και αυτό συμβαίνει, χωρίς πρόγραμμα (σε αυτή την πρόταση είδα για άλλη μια φορά τη σημασία που παίζει ένα κόμμα=,). Απλά τυχαίνει. Άλλος το έχει καθορίσει. Ποιος είναι; Δεν τον ξέρω! Μπορεί κι όταν γεννήθηκα να μην ζούσε. Όχι μπορεί, σίγουρα δεν ζούσε. Όμως τον φαντάζομαι νέο, να είναι γύρω στο 1,77, αδύνατος, με κοντά καστανά μαλλιά και μελί μάτια και να φοράει ένα παλιό καφέ κουστούμι από χοντρό ύφασμα. Τι ύφασμα είναι ακριβώς δεν ξέρω να σου πω, από μακριά δεν μπορώ να καταλάβω. Με αυτό τον τρόπο απέφυγα να πω ότι δεν ξέρω και όλες τις ονομασίες τους. Το κατάλαβες, ε; Τελικά με ξέρεις αρκετά.

Χθες, ήταν μια καθημερινή. Αυτός ο άνθρωπος, αυτός, το κανόνισε. Τι λες; Γελάς και δεν καταλαβαίνω καλά τι λες. Πάρε ανάσα. Δεν μπορείς να τον βρεις τώρα. Δεν υπάρχει!!! Τι θα του έκανες δηλαδή; Καλά, θα τον έβρισκες για να τον σκοτώσεις; Αν θες τη γνώμη μου, θα έπρεπε να του ζητούσες να μπερδέψει τις μέρες.

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2007

Σήμερα είναι σαν Καθαρά Δευτέρα. Ναι, Καθαρά Δευτέρα. Μη ξεχνιέσαι. Μη με ρωτάς. Καθαρά Δευτέρα. Όλα το φωνάζουν. Να φανταστείς ακόμα και το μεσημεριανό που υποστηρίζει το γεγονός! Σουπιές με άνηθο… Νομίζεις πως τρελάθηκα; Νομίζω πως βρήκα το ρυθμό μου. Βρήκα το χρόνο. Πόσο χρόνο έχω ακόμα; Ούτε 24 ώρες; Δε πειράζει, φτάνει που κατάλαβα.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2007

Χθες, ήταν μια καθημερινή. Αυτός ο άνθρωπος, αυτός, το κανόνισε. Τι λες; Γελάς και δεν καταλαβαίνω καλά τι λες. Πάρε ανάσα. Δεν μπορείς να τον βρεις τώρα. Δεν υπάρχει!!! Τι θα του έκανες δηλαδή; Καλά, θα τον έβρισκες για να τον σκοτώσεις; Αν θες τη γνώμη μου, θα έπρεπε να του ζητούσες να μπερδέψει τις μέρες.

Σήμερα είναι Πέμπτη. Ο καιρός είναι ευχάριστος. Θα τον έλεγες πολλά βαρύ και όχι; Συμφωνώ. Πέμπτη είναι λένε το μικρό Σάββατο. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί. Που το βασίζουν. Ώρες ώρες νομίζεις πως τρελάθηκε ο κόσμος. Ακούς εκεί Πέμπτη το μικρό Σάββατο…

Σήμερα είναι Πέμπτη. Θα προσπαθήσω να κάνω εργασία, Θα φάω του σκασμού το μεσημέρι, θα συνεχίσω εργασία, θα πιώ τον τέλειο καφέ μου ακούγοντας μουσική και ψάχνοντας για τα πολιτιστικά δρώμενα- θα οργανώσω εξορμήσεις, θα διαβάσω το περίεργο βιβλίο που διαβάζω, θα φτάσει η ώρα να ετοιμαστώ για να βγω. Θα ξεχάσω να γυρίσω.

Σήμερα είναι Πέμπτη!

9 σχόλια:

an205 είπε...

και σήμερα είναι 2008!!!
Καλή χρονιά με υγεία!!!

phantom_pad είπε...

KALH XRONIA GEMATI YGEIA KAI KALES MOUSIKES!

Narita είπε...

δεν ξέρω τον λόγο, αλλά με τρόμαξε το ποστ. μπρρ

Mogwai είπε...

καλη παρασκευη τοτε!

kiara είπε...

Δεν υπάρχει ούτε ένα σαλαλά...

kiara είπε...

Joan γιορτάζεις; Να ζήσεις και ό,τι καλύτερο και εύχομαι αυτά που σε βασανίζουν να διορθωθούν!;)

JoaN είπε...

an205, Καλή χρόνια!

phantom_pad, σωστή ευχή!

narita, ΜΠΟΥ

mogwai, κ του χρόνου σπίτια μας.

kiara, υπάρχει ένα καλυμμένο. Ναι γιόρταζα κ σ' ευχαριστώ πολύ! Αμήν! :)

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

είδες τι διαφορά μπορεί να κάνει ένα κόμμα; Να σε οδηγήσει σε... κώμα!

JoaN είπε...

είδα είδα!