Σάββατο, 9 Ιουνίου 2007

Και όταν θα

Μπλα μπλα μπλα φιλοσοφίες μπλα μπλα μπλαα τον εκλέξανε…

-Τι ζώδιο είσαι;

-Καρκίνος. (κοφτά)

-(με ύφος ταπ ταπ κανένα ζώδιο δεν είν ντροπή) αχουυυ! Είστε ευαίσθητοι!!!

-(να τη η κατηγορία απαγγέλθηκε!) («Πόσο σοβαρό είναι αυτό, πείτε μου ειλικρινά!» θέλω να πω, αλλά τελικά λέω..) α μάλιστα. Εσύ;

-τάδε…

Κι αφού λέμε όλοι στην παρέα τι ζώδια είναι και από ένα χαρακτηριστικό τους, λυγίζω και επιλέγοντας προσεκτικά τις λέξεις διατυπώνω τις συνήθεις αντιρρήσεις μου:

-…Μα είναι δυνατόν ο μήνας, η ημέρα και η ώρα που έχουμε γεννηθεί να μας «δίνουν» τον χαρακτήρα μας; (είναι σαφές πως όποτε προσέχω τι θα πω και πως, δεν έχω θετικά αποτελέσματα: δεν γίνομαι κατανοητή και δημιουργούνται παρεξηγήσεις κ.ά.)

-Ναι…

- Για παράδειγμα το ζώδιό μου είναι 22 με 22.Γενήθηκα 23. Για 2 μέρες έχω άλλο χαρακτήρα;

- Ναι, περίπου. Δεν είσαι καθαρός καρκίνος, έχεις στοιχεία από το (ποιο ειν το προηγούμενο δεν είμαι σίγουρη) δίδυμο. Για παράδειγμα, ΕΓΩ δεν τα πάω καλά με καρκίνους όμως εμείς τα πάμε καλά επειδή εσύ είσαι στην αρχή…

Εδώ μπαίνουν κ οι άλλοι και λένε τα διάφορά τους… Που και που πετάω αυτά που χω ακούσει «πρώτο δεκαήμερο», «Ωροσκόπος» κ.ά. και ακούω με ενδιαφέρον τις αναλύσεις-εξηγήσεις τους, παρατηρώ το πάθος που έχουν για το θέμα και άλλα πολλά που βγαίνουν για τους συνομιλητές μου εκείνη την ώρα… Αφού συμφωνήσουν κάπου οι υπόλοιποι και «καταλαγιάσει η κουβέντα», τους λέω τη δική μου άποψη…

-Όλοι μας έχουμε όλα τα χαρακτηριστικά και ανάλογα με το DNA, το οικογενειακό + φιλικό περιβάλλον, τις εμπειρίες και τις συνθήκες, «βγάζουμε» κάποια χαρακτηριστικά περισσότερο απ’ ότι άλλα…

-Κι όμως παίζει ρόλο και το πότε έχεις γεννηθεί…

Και η γη γυρίζειιι και με ζαλίζειιι το χέρι σου κρατάωωωω σαλαλα


Εσύ τι λες για όλα αυτά; Πάρε θέση!

Τ' αστέρια προειδοποιούν
γι αυτό και όσοι αγαπούν
Ας τα προσέξουνε πολύ καλά
πριν να πάθουνε πολλά
Ένας Κριός είναι ωραίος
αλλά τρελός
κι ο Ταύρος σπουδαίος εραστής
μα και τόσο υλιστής
Ένας Σκορπιός θα ρωτάει πού
πότε και ποιός
είναι ο Λέων πάντα ειλικρινής
μα και τόσο εγωμανής
Καλός ο Αιγόκερος
μα τόσο πρόσκαιρος
ο Καρκίνος ο γλυκός
γκρινιάζει διαρκώς
Τ' αστέρια προειδοποιούν
γι αυτό και όσοι αγαπούν
ας κάνουν τους συνδυασμούς
πριν να έχουν χωρισμούς
Ένας Ζυγός είναι μία έτσι
και μία αλλιώς
και ο Τοξότης είναι ευγενικός
μα συνέχεια βιαστικός
Ένας Ιχθύς δεν σ' αφήνει να εξελιχθείς
κι ο Υδροχόος είναι για μια φορά
μετά κάνει νερά
Λετσές ο Δίδυμος μα είναι οξύθυμος
ο Παρθένος τρυφερός μα λίγο πονηρός
Αν βρεις εμπόδια
κοίτα τα ζώδια
κι από τ' αστρολογικά
θα μάθεις μυστικά
Τ' αστέρια προειδοποιούν salalalalalaalala

_______________________________________

Προσθήκη (παραθέτω το παρακάτω κείμενο όπως μου έχει σταλεί μέσω e-mail) :

Κριός ( 21/3 - 19/4 ) Είστε συντηρητικοί άνθρωποι. Αυτό σημαίνει ότι είστε χέστηδες και κότες. Φοβάστε την ίδια σας την σκιά και δεν είχατε ποτέ γκόμενο/α που δεν σας καταπίεζε. Χρησιμοποιείτε μόνο Windows γιατί φοβάστε νε δοκιμάσετε το Linux. Κανένας Κριός δεν έκανε ποτέ κάτι το σημαντικό. Καλύτερα για όλους θα ήτανε να αυτοκτονήσετε.

Ταύρος ( 20/4 - 20/5 ) Έχετε μεγάλη υπομονή. Είστε χαζοί και γι΄αυτό επιμένετε πάντα στις απόψεις σας. Δεν καταλαβαίνετε πότε πρέπει να το βουλώσετε. Τρώτε χοντρά κολλήματα και σας κοροϊδεύουν όλοι. Είστε γενικά φαιδρά και αξιολύπητα άτομα, που νομίζουν ότι ξέρουν τα πάντα.

Δίδυμοι ( 21/5 - 21/6 ) Είστε κλασσικοί διανοούμενοι. Μοιάζετε στην Ν.Δ. Είστε διπρόσωπα γουρούνια και σας μισούν όλοι. Είστε τσιγκούνηδες και δεν έχετε πραγματικούς φίλους. Εχετε μιά τάση γιά παθητικό σοδομισμό και αιμομιξία. Λέτε αρλούμπες και αλλάζετε τις ηλίθιες απόψεις σας κάθε 10 δευτερόλεπτα.

Καρκίνος ( 22/6 - 22/7 ) Εχετε μεγάλη κατανόηση γιά τα προβλήματα των άλλων. Αυτό σας κάνει τα τέλεια κορόϊδα. Είστε κλαψομούνηδες και αναποφάσιστοι. Είστε παντελώς άχρηστοι και δεν πετυχαίνετε τίποτα ποτέ. Οι περισσότεροι Καρκίνοι που καταλήγουν στη φυλακή είναι αθώοι.

Λέων ( 23/7 - 22/9 ) Είστε γεννημένοι ηγέτες. Βέβαια αυτό το νομίζετε μόνο εσείς. Στην πραγματικότητα είστε οι μεγαλύτεροι μαλάκες. Ο Χίτλερ ήταν Λέων. Είστε ματαιόδοξοι και δεν αντέχετε αντικειμενική κριτική. Προσπαθείτε να επιβάλετε τα πιστεύω σας με απολυταρχικό τρόπο. Οι περισσότεροι Λέοντες έχουν για χόμπι το σεξ με ζώα και το κλύσμα.

Παρθένος ( 23/8 - 22/9 ) Είστε πολύ συστηματικοί τύποι. Αυτό συμβαίνει γιατί είσαστε ρεμάλια και τεμπέληδες. Σας αρέσει να ξύνετε τα αρχίδια σας όλη μέρα. Είστε εξπέρ στο να φορτώνετε τη δουλειά σας στους άλλους. Σας παίρνει ο ύπνος την ώρα του σεξ και προτιμάτε να τον παίρνετε γιατί θέλει λιγότερη προσπάθεια. Ιδανικά επαγγέλματα: Σεκιουριτάς και δοκιμαστής στρωμάτων.

Ζυγός (23/9 - 23/10 ) Είστε καλλιτεχνικοί τύποι. Δεν έχετε καμία επαφή με την πραγματικότητα. Δεν θα κάνετε ποτέ χρήματα γιατί είστε ανίκανοι και σπάταλοι. Οι γυναίκες Ζυγοί έχουν περίεργα γούστα και ανισόρροπες απαιτήσεις από όλους. Οι άντρες Ζυγοί αρέσκονται στην αυτοϊκανοποίηση μπροστά σε καθρέφτη. Στο σεξ οι επιδόσεις των Ζυγών είναι για γέλια. Διάσημος Ζυγός : Σάκης Ρουβάς.

Σκορπιός ( 24/10 - 22/11 ) Οι χειρότεροι όλων! Είστε κουτοπόνηροι και προσπαθείτε με δόλια μέσα να ανεβείτε επαγγελματικά. Είστε αναίσθητοι και αν φτάσετε ψηλά θα είναι γιατί είστε γλυφτρόνια και τομάρια. Οι γυναίκες Σκορπιοί κάνουν καριέρα ως Dominatrix, ενώ οι άνδρες είναι πλασμένοι για δήμιοι. Ο Κωστόπουλος του Nitro είναι Σκορπιός. Θα έπρεπε να σας δολοφονούν σε νεαρή ηλικία.

Τοξότης ( 23/11 - 21/12 ) Είστε οι κλασσικοί αισιόδοξοι. Έχετε μία ανεμελιά που οφείλεται στο γεγονός ότι είστε καθυστερημένοι και χαζοχαρούμενοι. Είστε ολότελα άχρηστοι και ατάλαντοι. Οι περισσότεροι Τοξότες είναι αλκοολικοί. Ο Παττακός ήταν Τοξότης. Είστε εκνευριστικά χαρούμενοι και όλοι θέλουν να σας σπάσουν στο ξύλο. Δεν θυμάστε αν έχετε σεξουαλική ζωή από το πολύ αλκοόλ.

Αιγόκερως ( 22/12 - 20/1 ) Είστε άτομα με ανεπτυγμένη αίσθηση της περιπέτειας. Σας αρέσει να σκαλίζετε τη μύτη σας. Είστε αναιδείς, φαντασμένοι και καθίκια. Προσπαθείτε να δώσετε την εντύπωση ότι είστε καλλιεργημένοι ενώ είστε άξεστοι σκατόβλαχοι.

Υδροχόος ( 21/1 - 19/2 ) Οι Υδροχόοι είναι φοβερά δημιουργικοί και εφευρετικοί. Σπάνε τ' αρχίδια όλων με τις περίεργες ιδέες τους. Είναι μανιακοί και ξεροκέφαλοι. Έχουν ροπή στην κοπρολαγνεία το ξύλο και είναι συνήθως αμφισεξουαλικοί. Τους αρέσει το Frisbee και οι περισσότεροι Υδροχόοι είναι στα ψυχιατρεία.

Ιχθείς ( 20/2 - 20/3 ) Είστε ένα πολύ ευαίσθητο ζώδιο. Αυτό σημαίνει ότι είσαστε αδελφές! Γκρινιάζετε συνεχώς και τα περιμένετε όλα από τους άλλους, χωρίς να προσφέρετε τίποτα. Είστε νευρωτικοί, εγωιστές και σκατοχαρακτήρες. Οι γυναίκες Ιχθείς είναι Κατίνες και οι άντρες κατουριούνται στον ύπνο τους και μετά τα 35.


Πάλι ψάχνεις για τοξότες πάλι ψάχνω για σκορπιούς σαλαλαα

Μπαίνουμε στον Υδροχόο και θα φύγουν οι Ιχθείς
Έτσι ήτανε γραμμένα, μέσα στ’ άστρα τα σβησμένα
που ’χα δει, που ’χα δει, που ’χα δει στα μάτια της
Όλα τριγύρω αλλάζουνε...σαλαλαλα


21 σχόλια:

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

κι ο Υδροχόος είναι για μια φορά
μετά κάνει νερά...

ε, μετά μας... φεύγει!

an205 είπε...

Κι εσύ, στ' αστέρια βλέπεις μόνο ζώδια
και της καρδιάς τα επεισόδια
προτιμάς να τα δεις στην TV

JoaN είπε...

Σπύρο Σ., δηλαδή, σοφή η Ανδριάνα;

ano205, βρε τον Φοίβο... Εσύ; Προτιμάς να τα δεις στη τιβί;

[Germanos] είπε...

διαφωνω πληρως για τον Καρκινο που δεν είμαι διοτι ειμαι κριος.
Οι καρκινοι ειναι αιμοσταγεις ως γκόμενες!!!!

Narita είπε...

Πω πω δεν πίστευα στα ζώδια μέχρι σήμερα... ανατρίχιασα διαβάζοντας την περιγραφή μου...(σκαλίζοντας την μύτη μου ναι...)...

JoaN είπε...

[germane], axaxxaaxaxaxaxaxaxaa ok! To epomeno dekahmero mhpws 3ereis an prepei na kanw oikonomikes symfwnies? :P (a epishs fantasma eisai twra? -asxeton)

narita, poia ein h perigrafh soy na antrixiasoyme k meis, alla kratwntas xarakthra= xwris na skalisoyme mytoyla.
Pantws ama paw fylakh na me fernete spitiko faghto... :P

[Germanos] είπε...

eimai sto Givraltar den eimai Ellada
kai autin tin stigmi se vlepo apo Internet cafe

(I am not dead)

[Germanos] είπε...

An kaneis oikonomikes symfonies kai emporio na ependyseis se babakopita
Den xero ti einai alla etsi leei o Lex Luthor

JoaN είπε...

[germane], xaxaxa ok, egine!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

σοφότατη η Ανδριάνα!

drunksoul είπε...

Πρώτη φορά στο blog σου και μου έκανες την καρδιά περιβόλι...Είμαι σκορπιός άρα είμαι τυχερός που ζω ακόμα και έχω και ωροσκόπο ζυγό άρα είμαι για γέλια στο κρεβάτι...Πολύ ωραία...

JoaN είπε...

Σπύρο Σ., όβερ.

drunksoul,!!! Το λιγότερο που μπορώ να κάνω είναι να σου δώσω μια συμβουλή: αυτές τις μέρες μην παίξεις τυχερό παιχνίδι,μην δεις τηλεόραση και μην φας υδατάνθρακες. χο!
(γουέλ καμ! )

pietà είπε...

Εγώ δεν περιμένω το ζώδιο για να μου πει ότι είμαι γαμώ τα παιδιά και, ως επί το πλείστον, μετριόφρων! Αυτό είναι προφανές!!!!

χεχεχεχε

lazinio είπε...

swsta einai ola. tha kanw agalma sti viki pagiataki.

JoaN είπε...

pieta, etsi leei e? (ayto eprepe na to alla3w. den mporei na mas brizei oloys k se sas na leei ta kalytera..Elpizw na exoyme internet sthn fylakh.e?8a to alla3w tote :P xo)

lazinio,A ola ki ola! 8elw k gw agalma! :P (γουελ καμ!)

[Germanos] είπε...

WX KARKINOS EISAI ?

AKYROOO

Den mou aresoun oi skorpioi hthela na pw....

JoaN είπε...

?!!?!?! ok... diagrafthke apo ta praktika to prohgoymeno :P

exitmusician είπε...

Να σ'πω: δεν πιστεύω στα ζώδια αλλά ξέρω ότι οι Δίδυμοι είμαστε τα γαματότερα παιδιά στον κόσμο. Period!

JoaN είπε...

exitmusician,οκ ό,τι πεις. Στην pieta πες το...


Μόλις είδα πως έχω απαντήσει στα σχόλιά σας ό,τι να ναι... Άλλα λέτε άλλα κατάλαβα, άλλα είπα. Θα ήταν ανάδρομος ο Ερμής. :(

Specter είπε...

Τα άστρα και τα ζώδια
μας φέρνουνε εμπόδια..
έχει και συνέχεια; μάλλον αλλά φτάνει ως εκεί :)

JoaN είπε...

specter, το φτάνει ως εκεί μου έφερε στο νου το: τέρμαα ως εδώ τέρμαα ως έδωω άλλο δε βαστώω(μπορώ?) σαλαλα :)


(και συνεχίζω να λέω άσχετα... χοχοχο)