Σάββατο, 5 Μαΐου 2007

Με να αν


Επιτέλους κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος του Φοίβου Δεληβοριά! Είχα την αίσθηση πως καθυστέρησε να βγει επειδή εδώ και πολύ καιρό παίζονταν κάποια τραγούδια σε αποκλειστικότητα από το Μελωδία (ήταν όλα όπως έπρεπε να είναι) και γύρω στο Πάσχα κυκλοφόρησαν πολλές δουλειές άλλων που ήθελα να πάρω, όμως περίμενα κ το σιντι του Δεληβοριά για να κάνω την επιδρομή μου στο δισκοπωλείο.
Δεν θυμάμαι αν στο χω πει ποτέ, είμαι από εκείνα τα άτομα που αγοράζω δίσκους από το δισκοπωλείο. Γιατί το κάνω αυτό δεν ξέρω αν μπορώ να σου απαντήσω με ξεκάθαρα λογικά επιχειρήματα. Πες με κορόιδο που τα "σκάω". Μου αρέσει! Από πολύ μικρή μάζευα λεφτά για να πάρω δίσκους και έφταναν Χριστούγεννα, Πάσχα και τα γενέθλιά μου και πήγαινα με απίστευτη χαρά και αγόραζα πολλά μαζεμένα σιντί. Εκτός από τις πληροφορίες που έχεις όταν έχεις το αυθεντικό σιντί στα χέρια σου, εκτός από το γεγονός ότι έχεις ολοκληρωμένη τη δουλεία του καλλιτέχνη που αγαπάς (ειδικά τώρα δίνεται περισσότερη σημασία "στην έκδοση" του δίσκου), νομίζω πως είναι το σωστό να αγοράζεις από το αρμόδιο μαγαζί το αντικείμενο που θες. Αν θέλω να πάρω ψωμί δεν θα πάω στον ΧαΣάΠη.
Θα μου πεις αφού έχεις τη δυνατότητα να ακούσεις τα ίδια τραγούδια είτε αγοράζοντας τον δίσκο που θες από κάποιον πλανόδιο πολύ φθηνά είτε κατεβάζοντάς τα από το διαδίκτυο, γιατί να δώσεις 20 ευρώ; Για το εξώφυλλό; Γιατί; Δεν κάτι μου πάει. Θέλω να τα έχω τα σιντί όσων καλλιτεχνών "παρακολουθώ", πες το συλλογή... πες το ..χαζομάρα. Βέβαια προκειμένου κάποια άτομα να γνωρίσουν κάποιους καλλιτέχνες το θεωρώ πολύ σωστό να κατεβάσουν από το διαδίκτυο τα τραγούδια τους. Τότε ισχύει το: Η πειρατεία γλιτώνει την μουσική!!!!! Μια ακόμα αλήθεια είναι το η πειρατεία σκοτώνει τις δισκογραφικές, οι οποίες μόνες τους έβαλαν τα χέρια τους και έβγαλαν τα μάτια τους.
Τελικά όσο κι αν προσπάθησα δεν κατάφερα να σε πείσω και είναι κρίμα γιατί πιστεύω πως χάνεις... Γελάς; Τέλος πάντων ίσως να είναι θέμα επιλογών (προτιμώ να δώσω λεφτά για σιντί, παρά για ρούχα ή για ανταύγειες κλπ), ίσως να είναι θέμα συνήθειας, ίσως να ναι... (..αυτο ίσως αδερφλε είναι μεγάλο πράγμααα σαλαλαλα)
Νέος δίσκος Φοίβου Δεληβοριά με τίτλο: "Έξω". Περιέχει 12 τραγούδια τα οποία έχουν εικονογραφηθεί από 12 ζωγράφους. Περισσότερα για το συγκεκριμένο δίσκο και για το Φοίβο μας θα σου πω στο επόμενο ποστ. Σήμερα έχει παρουσίαση (πάρτυ) του "Έξω" στον Ζυγό, στην Πλάκα. Θα παίξει και παλιά τραγούδια και ύστερα θα παίξουν οι djs του "Κορμοράνου".
Φυσικά και "θα είμαστε όλοι εκεί"!

Βαρέθηκα να βαμπιρίζουν οι παλιοί, να πνίγουν το λουλούδι μόλις πάει να βγει, ας κάτσουνε στα σπίτια τους λιγάκι και θα τους στείλω εγώ χαμομηλάκι σαλαλα
Αν ζούσαμε σ άλλην εποχή ίσως και να 'χαμε παντρευτείιι σαλαλα
Όταν λοιπόν την πρωτοείδε ένιωσε πόσο ήτανε ξένος την αχρηστία των μαρμάρων και των γλυκών συγχορδιών, τα ρούχα του και τα μαλλιά του μοιάζαν μιας άλλης ηλικίας, ήταν κάποιος περασμένος κι αυτή ήταν τ άγνωστο παρόν, αυτή ήταν τα καινούργια στέκια με τον πορτιέρη που διαλέγειιιι, αυτή ήταν που άλλαζε τις θέσεις στις λίστες επιτυχιών ήταν το τέμπο μουβ γιορ μπάντιιι κι ήταν ο θάνατος της γλώσσας κι ήταν μπιτ που σπάει με βία το έμμετρό του παρελθόνν, τα δυο τους μάτια πάντως μοιάζαν κάπου θα υπήρχε η ίδια ρίζα... σαλαλαλα

8 σχόλια:

JoaN είπε...

http://www.foivosdelivorias.com/index_.html
έφυγες!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

άργησε, αλλά είναι ξανά κοντά μας!

an205 είπε...

Ο Φοίβος από μικρός φαινόταν....
Κάποτε με τα βυνίλια είχες άλλη χάρη να ψωνίζεις μουσική το cd εμένα προσωπικά μου είναι ψυχρό σαν τα πολυεθνικά μουσικά ταχυφαγεία (φαστφουντάδικα) ευτυχώς υπάρχουν μικρές εταιρείες που σώζουν τα προσχήματα κι αξίζουν να σωθούν, από αυτούς ΝΑΙ ΑΓΟΡΑΖΩ (και είναι και φτηνά)!!!

Αστάρτη είπε...

Kαινούριος δίσκος;
Δεληβοριάς;
Γρρρρήγορα στον an205!
Kαλημέρες joan salalala :)

JoaN είπε...

Σπύρο Σ., το λες σαν να ήταν άρρωστος ή κάτι τέτοιο...!!!! :P

an205, ναι, ο καλός μας από μικρός φαινόταν πως θα μεγαλώσει ! :D

Αστάρτη, ζήτα του και το νέο του Τσακνή κ Περίδη μιας και πας :P

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

άρρωστοι ήμασταν εμείς που δεν ακούγαμε καινούριες μουσικές του...
Αρρωστοι ήμασταν που δεν τον ακούγαμε να μιλάει για τα όσα γίνονται γύρω του. Του είχα πάρει συνέντευξη στον Πόλις 88,6 πριν από πολλά χρόνια. Αν του είχες πάρει κι εσύ, θα καταλάβαινες με τη μία αυτό που έγραψα...

Sadie είπε...

Τέλεια! Να γλυκάνουμε λίγο...

JoaN είπε...

Spyro S, Νομίζω πως καταλαβαίνω κι ας μην του έχω πάρει συνέντευξη... (σνιφ κλαψ λιγμ)

sadie, (καλώς σε!) :)